A metaverzumban nyitott autószalont a Fiat

2022.12.04. 15:22

A metaverzum egy 3D-s virtuális tér, ahol a felhasználók avatárjai a valósághoz hasonlóan élhetik életüket, többek között pedig virtuális üzletek kialakítására is lehetőséget ad az online térben. Ezt használta ki a Fiat  legújabb autószalonjának létrehozására, ami a metaverzumra épülve, virtuálisan működik. Kezdetben az olasz piacot szolgálják ki a virtuális szalonban, így jelenleg olasz nyelven érhető el az üzlet, de tervben van a megoldás kiterjesztése más országok számára is. Kíváncsiak vagyunk, vajon magyar nyelven mikor lesz elérhető a szalon.

Egyelőre csak egy típust, az új, elektromos Fiat 500 La Prima by Bocelli különkiadását vásárolhatják meg az olasz ügyfelek, a tervek szerint azonban év végéig minden 500-as modell elérhető lesz a virtuális szalonban, 2023-tól pedig a többi Fiat is megjelenik az online kínálatban.

A virtuális autószalonban a Fiat értékesítőjének avatárja áll az érdeklődök rendelkezésére, ahhoz hasonlóan, mintha egy márkakereskedésbe sétálnánk be. Online, 3D-ben megnézhetjük a Fiat 500 La Prima by Bocellit, a Fiat szakértője pedig az autó funkcióit is megmutatja nekünk, sőt, a torinói Lingotto épület tetején lévő Fiat tesztpályán virtuálisan vezethetjük is az autót. Természetesen lehetőség van a megvásárolni kívánt Fiat 500 konfigurálására is, összeállítható a kívánt színű, kárpitozású és felszereltségű autó.

Az új szalont a Touchcast és a Microsoft segítségével hozta létre a Fiat, a fejlesztéseknek hála pedig a virtuális látogatáshoz nincs szükség speciális VR vagy AR hardverre sem.

Forrás: Stellantis