Fák lombjai alatt rohadnak a BMW-k, Golfok és Porschék

2022.12.13. 14:42

Az autót, vagy egyáltalán csak a gépet szerető szívvel nehéz megérteni, hogyan rostokolhat egy rakás érdekes dolog a szabadban, hagyva, hogy két évtized alatt mind csócsált kutyajátékká rohadjon. Innen nézve a kettes Golf hegyekért is szakad a szív, meg a dohos 205-ös Peugeot-ért is, még akkor is, ha nem GTI. Na és a 944-es Porsche a fa alatt?

Nem tudjuk, hogy hol. Valahol Európában. Valószínűleg a belga-francia határ közelében talált a brit The Bearded Explorer videós csapat stábja egy elhagyatott telepet, ahol korábban autószerelő műhely lehetett. A műhelyt elhagyták, az épület leégett - vagy éppen fordítva, és ez tragikusan kézenfekvő megoldást kínál arra, mi történhetett. Akárhogy is, a végén ott maradt egy rakás autó, amelyek között akad igazán érdekes is.

Majdnem el is mennek az egyik mellett a srácok. 03:10-nél a sarokban megbújik egy ritkaság a szeméthalmok alatt, tetejére hanyagul egy Honda XLV 750R ülése dobva - egyébként az sincs manapság minden sarkon. Az ott kérem egy E9, az első generációs 6-os BMW elődje, egészen pontosan egy 2800 CS vagy egy 3.0 CSi lehet.

De akad ott még egy igazi ritka kincs, amihez 09:20-hoz kell pörgetned a videót, ahol egy első generációs 3-assal (E21) szembesülnek a srácok. Csak nézd és ábrándozz, mi lenne, ha bármelyikhez hozzáférnél!

Forrás: The Bearded Experience