Kirepültek a nyári gumis BMW-ből, csak vakcsatot használtak

2022.12.13. 09:48

Halálos baleset történt a Vas megyei Hegyhátsálnál: egy nyári gumival szerelt BMW a megengedett sebességet jócskán túllépve haladt a 7441-es úton, egy bukkanót követően letért az útról, a levegőbe emelkedett, majd földet érés után is többször a magasba pattant – írja a 112press.hu.

Forrás: 112press.hu
Forrás: 112press.hu

A tévétorony kerítésén átrepülve az épület mellett állt meg az autó, de a két benne ülő férfi addigra már kizuhant. Nem voltak ugyanis bekötve, csupán vakcsatot használtak a biztonsági rendszer átverésére – ez lényegében csak egy övcsat, de biztonsági öv nélkül, így egyetlen funkciója, hogy az autó vonatkozó jelzéseit kiiktassa. Egyikük a helyszínen életét vesztette, a másikukra cipő nélkül, rossz állapotban talált rá egy autóvezető. Először azt mondta, kidobták a BMW-ből egy buliból hazafelé, később szembesült azzal, hogy kirepült. Róla kiderült, hogy ittas volt.

A BMW a túlélő férfi édesapjáé, de a rendőrség egyelőre vizsgálja, ki vezethette. A sérült nem ülhetett volna a kormány mögött, mert jogosítványát már korábban bevonták. Az elhunyt férfinek pedig egyáltalán nem is volt vezetői engedélye, az elmondások alapján nem is tudott vezetni.

Korábban egyébként mentősökkel is beszélgettünk a biztonsági rendszerek, így az öv használatának fontosságáról. Lényeges tudni, hogy maga az öv is okozhat sérüléseket egy ütközés során, ezek azonban az esetek döntő többségében kisebbek, enyhébbek, mint amit akkor szenvednénk el, ha elmulasztjuk. Arról nem is beszélve, hogy a tehetetlenül meginduló test másokat is veszélyeztet. A téli felkészítéssel és vezetéssel hamarosan külön cikkben is foglalkozunk.

Forrás: 112press.hu