Sirályszárnyakkal és beépített mozival érkezik az új olasz luxusautó

2022.12.22. 10:50

Az Aehra egy nyáron bemutatott új olasz márka, amely az "ultra-prémiumkategóriás" luxus villanyautók piacát igyekszik meghódítani. A cég szerint nem lehetetlen számokkal, hanem elsősorban egyedi dizájnmegoldásokkal szeretnének kitűnni a vetélytársak közül. A színfalak mögött egyelőre két névtelen modell, egy szedán és egy SUV tervezése folyik, melyek közül most utóbbi belsejét villantották meg.

6368df1fc6c70bfb995cea45 20221014 34 TIPUP FINAL

Első látásra nagyon modern, de viszonylag átlagos a dizájn. A szögletes kormánykerék talán az egyetlen, ami szokatlannak mondható. Persze menő a műszerfal teljes szélességében végigfutó csíkszerű kijelző, de ilyet láttunk már korábban. Amint viszont leparkolunk az egyébként négy darab sirályszárnyas ajtóval szerelt modellel, a kijelző kiemelkedik a műszerfalból, tulajdonképpen egy mozgó szórakoztatóközponttá vagy irodává változtatva az autót.

Ezen kívül az Aehra azt is kiemelte, hogy a hosszú tengelytávnak és az elektromos hajtásnak köszönhetően SUV-juk hatalmas lábterekkel és teljesen sima padlóval rendelkezik majd, tovább emelve a prémium érzetet.

Az autó egyelőre még csak digitális koncepció szintjén létezik, ám a vállalat szerint amint sikerül megállapodni a beszállítókkal, megkezdik a prototípus legyártását. Az első kiszállítások valamikor 2025-ben várhatóak.