Pajtalelet Mustang Boss 429-et és Challenger R/T kabriót találtak

2023.01.02. 06:03

Egy pajtában megbúvó különleges autót találni sok autórajongó álma, amit csak kevesen élhetnek meg. Egy helyen több ikonikus autót találni pedig egyenesen az ötös lottó megnyerésével érhet fel. Így jártak a videóban szereplő srácok is, amikor több, mára kincsnek tekinthető autót találtak. A hangárban található Mustangon egy régi autóbemutatóra készített táblát találtak, amely szerint ez egy teljesen eredeti autó, 35000 mérfölddel az órájában. A Challenger esetében nem látunk ennyire egyértelmű jelet, de az R/T jelzéssel ellátott hűtőmaszk kialakítása is stimmel az 1970-es modellekkel.

A videós talán nem is érzi át rendesen ennek a két izomautónak az értékét - sokak szerint az 1969-es és 1970-es Boss 429-es Mustangok a legkeresettebbek az összes közül. Csak 859 készült 1969-ben, és ami a Challenger R/T kabriót illeti, mindössze 963 készült 1970-ben. Nem látszik, hogy milyen motor van a Challenger motorházteteje alatt – az eredeti Hemiből csak néhány maréknyi készült. A két autó értékét akár egymillió dollárra is becsülhetik.

Ezen felül egy Ford Torino Cobra Jet áll egy első generációs Pontiac GTO mellett parkolva, illetve több Mustang is le van állítva a romos hangárban. És ezek csak a bent található kincsek, az udvaron heverve látható még több Mustang, egy másik Torino, Plymouth, Pontiac és még egy régi Kawasaki Ninja sportmotor is. Rengeteg roncs, tartalék alkatrészek, és a videó leírása szerint mindez egy emberé, aki láthatóan hozzá sem nyúlt vagy 30 éve – hogy mi lesz a sorsuk azt egyelőre pontosan nem tudni.

Forrás: motor1.com