Új szupersportautón dolgozik az Alfa Romeo

2023.01.02. 14:50

Nemrég egy új videó landolt az Alfa Romeo Instagramján, melynek utolsó képkockáin egy eddig be nem jelentett modell hátsó lámpája is felvillan. A feltehetően 6C elnevezésű autóról Jean-Philippe Imparato, a márka első embere osztott meg néhány részletet az Autocarral.

A vezető elmondása szerint régóta szerettek volna valami egészen különlegessel kedveskedni az Alfa Romeo rajongóinak, a jelenleg is fejlesztés alatt álló rejtélyes modellel pedig pont ez a céljuk. Azok után, hogy a még 2018-ban belengetett 8C hibrid szupersportautó végül nem készült el, egy új nagy dobás rá is fér a márkára.

Az új modellről egyelőre nagyon kevés információt kaptunk. Azt sem tudni, hogy benzines, hibrid vagy pusztán elektromos lesz-e, annyi viszont legalább valószínűsíthető, hogy egy házon belüli tervezésről van szó, nem egy meglévő platformra épülő, vagy átcímkézett megoldásról. Ezen kívül tudjuk, hogy közúti használatra is alkalmas lesz.

Jean-Philippe Imparato arra is utalást tett, hogy az autó erősen limitált darabszámban készül majd, a hivatalos bejelentés pedig további információk társaságában márciusban érkezhet.

A címlapkép a Zagato-féle Giulia részletfotója, bemutató lapozgatónkért katt ide.