Gyilkossági kísérlettel vádolják a 76 métert zuhanó Tesla sofőrjét

2023.01.04. 11:43

A napokban 76 métert zuhant a Tesla, amikor Kalifornia északi partvidékén, a Pacific Coast Highway Devil's Slide-ként ismert útszakaszán letért az útról. Ez megközelítőleg akkora zuhanás, mintha az autó egy elképzelt, 23-24 emelet magas panelház tetejéről hajtott volna a mélybe. Ennek ellenére az autóban utazó négy ember - köztük egy négy- és egy kilencéves gyermek - mind életben maradt. A tragédia mögött azonban egy még nagyobb tragédia sejlik.

A kanyargós, meredek szerpentinen gyakran történnek halálos kimenetelű balesetek. A mentést végző tűzoltók szerint a Tesla többször is megpördülhetett a levegőben, végül a kerekein ért földet, egy sziklához ékelődve.

Azt már a baleset első napján megállapították a nyomozók, hogy a Tesla nem önvezető módban közlekedett. A begyűjtött bizonyítékok szerint azonban nem is véletlen szerencsétlenség történt.

A CBS és az NBC is arról számolt be, hogy az autót vezető pasadenai férfit a hatóságok gyilkossági kísérlettel és gyermekbántalmazással vádolják. Ha a sofőrt kiengedték a kórházból, egyenesen a San Mateo megyei börtönbe szállítják.