Viszlát, SsangYong: átnevezik a régóta szenvedő gyártót - Hírösszefoglaló

2023.01.07. 09:10

A dél-koreai SsangYong nemrég ismét csődközeli állapotba jutott, emiatt ismét új tulajdonoshoz került. Az acél- és vegyipari KG Group úgy ítélte meg, hogy elég ballaszt húzza már a patinás nevet, frissítésre van szükség: SsangYong Motor helyett KG Mobility-re keresztelik a vállalatot. A befektetői csoport még megtorpedózhatja a tervet, de erre kevés az esély.

Tavaly alig több mint 111 ezer új autó került forgalomba Magyarországon, ami a járvány előtti, 2019-es szinttől 29 százalékkal marad el. A magánszemélyek majdnem 50 százalékkal kevesebb új autót vettek, a legnépszerűbb autók listáján pedig többek között Suzukik, Toyoták és Daciák találhatók.

2022-ben nem csupán 45 különböző generációs Mini karosszériát adtak el, de még 32 darab MGB roadster és GT is elkészült, természetesen az eredeti, vagy azzal megegyező présgépekkel, ám immár egész más minőségű acélból. Angliában ezt is lehet.

Az amatőr casting videóival világhírűvé vált Pierre Woodman balesetet szenvedett a VIII. kerületi Népszínház utcában az év első munkanapján. Egy fényjelzést igen, de hangjelzést nem használó Mercedes rendőrautóval ütközött.

2023. január másodikán, egy motoros szánnal történt balesetben elhunyt Ken Block. Nyugodjék békében!