Beküldte a fák közé a Mondeót a Smart

2023.01.10. 10:40

“Öten sérültek meg a Ford és a Smart karamboljában az 51-es számú főúton.” - írja a baleset-info.hu az 5202-es és az 51-es út kereszteződésénél történt balesetről. A Smart Fortwo-val egy idős férfi haladt Bugyi felől Taksony irányába, aki információink szerint nem vette észre a rá vonatkozó stoptáblát, és kihajtott a Kiskunlacháza felől érkező fehér Mondeo elé.

A Ford Mondeót vezető nő nem tudta elkerülni az ütközést, elkapta a Smart bal elejét, majd besodródott az útmenti fák közé. A balesetet okozó sofőr nem volt bekötve, az ütközés következtében fejét beverte az A oszlopba, ő bokasérülés mellett agyrázkódást szenvedett, de a másik autóban utazó négy személyt is kórházba szállították.

A baleset helyszíne a környék egyik kiemelten veszélyes kereszteződése, ahol rendszerint történnek balesetek. Csak az egyik, hiszen az 51-es út másik horror gócpontjánál, a mindössze néhány kilométerre található szigethalmi elágazásnál is rendszeresek a kisebb vagy nagyobb közúti tragédiák.

A legutóbbi baleset helyszínét évek óta ígérik, hogy körforgalommal teszik biztonságosabbá. Pánczél Károly országgyűlési képviselő Facebook videóban számolt be arról 2021-ben, hogy a munkálatok terv szerint haladnak, a kivitelező kiválasztása folyamatban van, a Magyar Közút pedig elkészítette a terveket. Pánczél akkor azt állította, 2022-ben a terveket megvalósítás követi, de ez azóta sem történt meg.