Új frissítést kapott az idén 16 éves Nissan GT-R

2023.01.13. 15:30

Bemutatkozott a Nissan GT-R 2024-re frissített változata a Tokiói Autószalonon. A 2024-es modellt az emissziós előírások miatt már nem hozzák el Európába, de a japán piacon továbbra is hasít. A sokat megélt, 16 éves autó már túl van két faceliften, és a mostanival együtt öt frissítésen.

A 2024-es Nissan GT-R két változatát mutatták meg. Egyfelől visszatér a korábban sportos prémium felszereltséget jelentő T-spec, amire most is úgy hivatkoznak, hogy arról a trend és a traction (~tapadás) szavakra asszociáljon az érdeklődő. Ez lényegében azt jelenti, hogy a kellemes külső és belső megjelenés mellé fullos karbon-kerámia fékeket és az utcainál keményebb felfüggesztést kap, a lelket viszont egy zöldes árnyalatú “Mori Green” bőrbelső kényezteti.

A GT-R NISMO pedig hagyományosan a legdurvább, versenypályára szánt változat. A dupla turbós V6-os motort a gyári tuningcég húzta fel 570-ről 600 lóerőre. A szárnyak mellett mechanikus önzáró differenciálművet kap, Recaro üléseket és pályahasználathoz igazított felfüggesztést raknak alá. A kivitelen belül pedig érkezik egy speciális kiadás, amit a szénszálas gépháztetőről lehet felismerni.