9 hónapos gyerekkel az autóban kezdett el a rendőrök elől menekülni egy férfi

2023.01.14. 09:26

“Villanyoszlopnak ütközött egy rendőrök elől menekülő autó a IX. kerületben. Kiderült, hogy vezetőjét és utasát is körözték. Nem sérültek meg, ahogy a nővel lévő csecsemő sem.” - írja a Police.hu a január 12-i autós üldözésről.

Egy autó vezetőjét akarták aznap igazoltatni a kőbányai rendőrök, mert bejelentést kaptak arról, hogy a férfi egy nőt üldöz. A férfit a X. kerületi Száva utcában próbálták megállítani, de a 29 éves sofőr a jelzésre nem állt meg, a rendőrök fény- és hangjelzést felkapcsolva üldözni kezdték.

Az autó vezetője végül a IX. kerületi Epreserdő utcában két parkoló autónak, majd egy villanyoszlopnak ütközött. A mögötte érkező rendőrautó nem tudott időben megállni, és nekiment az üldözött járműnek. A menekülést futva próbálta meg folytatni a sofőr, de a szolgálatban lévő rendőrök jobb kondiban voltak és elkapták. Az autóban tartózkodott egy húsz éves nő a mindössze 9 hónapos kislányával. Az ütközés során senki nem sérült meg, de a babát kórházba vitték megfigyelésre.

Az üldözés után kiderült, a férfit és a nőt is keresték rongálás, valamint lopás miatt. A férfit ráadásul jogosítvány nélkül, a vezetéstől való eltiltás hatálya alatt fogták meg.