Kiszakadt egy Suzuki kereke egy kátyútól a Váci úton

2023.01.14. 15:49

Aki járt már a Váci úton, az tudja, hogy helyenként nem kimondottan jó minőségű a felület, a helyzeten a metrópótlás miatt megnövekedett buszforgalom se segített. Több helyen lehet találkozni kisebb-nagyobb méretű kátyúkkal, és az sem ritka, hogy a találkozást nem ússzák meg fizikai sérülés nélkül a szerencsétlenebb autók.

Most is ez történt, de ezúttal nem egy defektről vagy elrepedő felniről van szó, ezeknél lényegesen jelentősebb kárról. A BP-i autósok Youtube csatornájára került fel egy olvasói videó, amiben az látszik, hogy egy Suzuki Wagon R+ belehajt egy kátyúba a Vácin a Lehel tér környékén, majd az autónak kiszakad a bal első kereke.

Forrás: Bp-i Autósok Közössége
Forrás: Bp-i Autósok Közössége

A videóból nem derül ki egyértelműen, hogy milyen mély a kátyú, és az sem, hogy milyen futóműalkatrész fáradt el végleg a Suzukiban. Érdemes megjegyezni, hogy még egy nagyon durva kátyú esetén sem lenne szabad ilyesminek történnie, így gyanús, hogy a Wagon R+ futóművével sem lehetett minden rendben.

Bár nem látszik a felvételen, hogy a sofőr hogyan tudott megállni, szerencsés körülménynek tűnik, hogy az autó nem váltott hirtelen irányt, vélhetően baleset nélkül meg lehetett vele állni.

Forrás: Bp-i Autósok Közössége