Ürülékkel dobálná a meztelen hercegnét Jeremy Clarkson. Újra kirúgják?

2023.01.19. 16:26

Jeremy Clarkson számos alkalommal került már kritikák kereszttüzébe éles kijelentései miatt, ám ezúttal talán minden eddiginél messzebbre ment. A Top Gear és a The Grand Tour legendás műsorvezetője most egy újságcikk okán került bajba, melyben élesen kritizálta Meghan Markle-t, a brit királyi család tagját, Henry sussexi herceg feleségét.

o9g0tj

Clarkson a Sun magazin hasábjain "velőből áradó gyűlöletet" fogalmazott meg Markle iránt, és azt írta, "arról a napról álmodik, mikor [a nőnek] meztelenül kell végigvonulnia Nagy-Britannia városainak utcáin, miközben a tömeg azt skandálja, "Szégyen!", és ürülékkel dobálják meg".

A kijelentések hatalmas felzúdulást keltettek, egyes magazinok pedig arra szólították fel a brit műsorvezetőt, hogy akassza szögre a tollat. Clarkson ezután egy Instagram-bejegyzésben kért bocsánatot. Ebben többek között azt írja, azért jelenhetett meg ebben a formában a szövege, mert nem volt ideje átolvasni, illetve, hogy több mint ötezer írása jelent meg az elmúlt 30 év során, így elkerülhetetlen volt, hogy előbb-utóbb túllő a célon. Kitért arra is, hogy észrevétele szerint mindegy, milyen őszintén kér bocsánatot egy híres ember, az sosem lesz elég, de azért ő mégis megpróbálja.

Erre reagált most a hercegi pár, amely a People magazinhoz eljuttatott közleményében cinikusan visszautasította Clarkson bocsánatkérését. "Bár egy új publikus bocsánatkérés ma megjelent Mr. Clarkson részéről, nem beszél arról a hosszú ideje tartó gyakorlatról, melyben gyűlöletbeszédet, veszélyes összeesküvés elméleteket és nőgyűlöletet terjeszt. Hacsak tehát nem írta ezeket is "kapkodva", ahogy állítja, egyértelműen nem egyedi esetről van szó, hanem egy gyűlölettel teli cikksorozatról."

Clarksont egy elhíresült pofozkodás miatt a Top Gearből is kirúgták, és könnyen lehet, most is valami hasonló vár rá. Meg nem erősített információk ugyanis arra utalnak, hogy jelenlegi munkaadója, az Amazon Prime Video is megválhat tőle annak ellenére, hogy három sorozata is készül a vállalatnál.