Útlezárások és balesetek a hétvégén

2023.01.22. 15:52

Az Országos Meteorológiai Szolgálat bejegyzése szerint az ország ÉK-DNY-i tengelyében a sokévi átlagnál 50-110 mm-rel több csapadék esett az elmúlt 30 napban.

A legtöbb csapadék Miskolc-Diósgyőr térségében esett, de a Kékestetőn is sok hó esett, a napokban, ezért a Magyar Közút le is zárta az oda vezető mellékutakat a hétvégére.

A Magyar Közút tájékoztatása szerint a Pilisben jelentős torlódás alakult ki a dobogókői parkolónál, ezért az oda látogatóktól azt kérik, lehetőség szerint inkább a tömegközlekedést válasszák.

A sok csapadék miatt megáradt a Sajó, ezért a Magyar Közút lezárta a Sajókaza-Aggtelek-Szin összekötő utat a 26-os főút és Sajókaza között, a Muhi-Köröm összekötő utat, és a Sajóörös és Kesznyéten települések közötti utat.

A 444.hu számolt be egy útra dőlt fáról Budapesten, a Szépvölgyi úton, a Fenyőgyöngye vendéglőnél. A fa eltávolításáig fennakadással számoljanak az erre haladók.

A budapestkornyeke.hu tájékoztatása szerint baleset történt a 18. kerületben is, a Ferihegyi Repülőtérre vezető út 20. szám előtt két autó ütközött össze. A Rendőrség a mentés idejére lezárta az utat.

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat, Magyar Közút, 444.hu, budapestkornyeke.hu