Így ne üsd el éjszaka a vaddisznót

2023.01.23. 10:59

Ügyesen mentett egy autós az M0-s autóúton. Január 19-én este egy vaddisznó tévedt ki a Budapestet ölelő gyorsforgalmi cinkotai lehajtójának közelében. A drámai, esős pillanatról készült dashcam felvétel a Budapesti Autósok oldalán jelent meg.

A felvétel készítőjének a felesége a következő gondolatokat fűzte a megélt pillanathoz: “A videón a férjem vezetett haza éjfél után az M0-son, a szakadó esőben. Majd a belső sávból egy vaddisznó szaladt át előtte. Mérhetetlenül büszke vagyok rá, ahogy észlelte és korrigálta a helyzetet, amiben sokan elvéreztek volna...“

A felvétel tanúsága szerint a sofőr jól kezelte a helyzetet. Bár a GPS által visszajelzett sebesség elsőre nem tűnik nagynak, a 102 km/h-s tempó az óra szerint 110-re szögelt tempomatot jelenthet. Saját tapasztalatom hasonló körülmények között ez sok. Élesen bevillan az emlék, amikor ugyanilyen feltételek mellett úgy ütöttem el egy kisállatot, hogy a reagálásra esélyem sem nyílt. Így ilyen esetben a hidegvér mellé ennél 10 százalékkal alacsonyabb sebességet is ajánlanék a jövőben.