Az új Tonale lesz az első plug-in hibrid Alfa Romeo

2023.01.24. 06:07 Módosítva: 2023.01.24. 06:07

Tavasszal megérkezik az Alfa első plug-in hibrid autója. Gajdán Miki már kipróbálta és meg is írta, azaz vannak elképzeléseink arról, hogy milyen is lesz. Az újdonság erejét az adja, hogy beindult az előrendelés. Erőből és luxusból pedig nem lesz hiány, ugyanis a Stelvionál egy méretkategóriával kisebb Tonale rendesen kiizmosodik. Az 1,3 literes turbófeltöltős belsőégésűvel és az elektromos ráadással 285 lóerőig pumpálják a teljesítményt.

Amit egyelőre tudni lehet, hogy a kilenc sebességes automata váltótól, valamint az összekerekes hajtástól nem lehet alább adni az olasz márkánál, azok ugyanis alapáron a kompakt SUV-hez tartoznak, akárcsak a 18-as felni, illetve a fűthető ülés és kormány.

Az előrendelés már elindult, de egyelőre csak a két legmagasabb felszereltségű Tonale, a Veloce, valamint az európai piacon az Edizione Speziale. Előbbihez, a Veloce csúcsváltozathoz bőr belső, kormányról kapcsolható váltófülek, 19-es felnik, Brembo fékek és adaptív felfüggesztés tartoznak. A Veloce európai alapára 54 900 euró (közel 22 millió forint), ami egy könnyed ötezressel drágább, mint a korábbi mild hibrid változat, azonos felszereltség mellett. Mármint persze euróban.