A legaranyosabb Corvette-et nem V8 hajtja

2023.01.28. 15:27

Egy nagyon érdekes, C3-as Corvette-nek látszó tárgy bukkant fel egy aukciós oldalon: a klasszikussá érő Chevrolet egy kicsinyített változata. A mini Corvette alapja egy gokart, amire egy üvegszálas kaszni került. Az autót a Hagstrom Sales Limited of Lilburn készítette még a 80-as években, majd szinte egész eddigi életét elrakva töltötte.

A csővázas gokartban maradt hátul a motor, a kaszni pedig a könnyebb szerelhetőség érdekében előrefelé felhajtható. Az ülése bőr, a kormánya pedig olyan stílusú, mint amilyet néhány öregebb amerikai tuningautóba is szereltek akkoriban. A kasznira még pici szélvédőt is szereltek, de ez vélhetően nagyon kevés utas arcát védi majd meg a légmozgástól.

A kis Corvette-et egy Tecumseh egyhengeres motor hajtja – a műszerfalról, kulccsal indítható –, ami összesen 8 lóerőt tud. A motor egy nyomatékváltón keresztül a hátsó kerekeket hajtja, a megállásról pedig két tárcsafék gondoskodik, amik szintén hátul vannak. A mostani tulaj 2022-ben leszervizelte, ekkor kapott új karburátort és gyertyát, továbbá kitakarították a tankját és lecserélték benne az olajat is.

A peremes felniken korhű Armstrong IWT gumik vannak és az első kerekek annak ellenére is elfordulnak, hogy erősen kilógnak a kaszni alól. Egyébként váratlan fordulat, de kis a Corvette még egy felnőtt számára is használható, amire videós bizonyíték is van. Az egyhengeres motor hangja mondjuk a videó alapján kevésbé szívderítő, mint az autó külseje.

Hagstrom Corvette from Projekt_Weiss on Vimeo.

A kis Corvette most volt eladó és a Bring a trailer aukcióján 7000 dollárért, vagyis átszámítva nagyjából 2,5 millió forintért kelt el. Reméljük a vevő ezúttal nem dugja egy tároló mélyére, hiszen egy ennyire aranyos kisautót biztos sokan szívesen nézegetnének.

Forrás: Bring a trailer