Donorjelöltek sétáltattak lerobbant furgont az M1-esen, éjszaka

2023.01.30. 16:12

2023. január 29-én késő este elgázoltak egy 29 éves gyalogost az M3-as autópálya 17-es kilométerszelvényénél. A balesetben a férfi olyan súlyosan megsérült, hogy azonnal életét vesztette. Azt, hogy egy sofőrnek mennyire kevés esélye van hasonló esetben észlelnie a gyalogost, a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. egy korábbi eset felvételei segítségével szemlélteti.

Az MKIF egy január 8-i tanulságos kamerás felvétel segítségével mutatja meg, hogy esti fényviszonyok között mennyire a sötétbe vesznek az alakok. A felvétel azt örökítette meg, hogy az M1 lehajtósávjában műszaki okok miatt leállt egy kisbusz. A mellette sétáló alakok a jármű utasai. Ugyan a kamerafelvétel nem színes, máshol készült, nagy forgalom mellett, de aki szokott sötétedés után vezetni, az azt hiszem könnyedén megérti, és aláírja, hogy a mondanivaló mennyire helytálló.

A felvétel közzétevői emlékeztetnek, hogy a láthatósági mellény és az elakadásjelző háromszög használata, valamint a biztonsági korlát mögé húzódás életet menthet. A színes ruházat viselése pedig más, hétköznapibb helyzetekben is segítik az észlelhetőséget.