Büntetőfékezés, játékpisztoly, terhes feleség - vezetéstől eltiltást kér az ügyészség

2023.01.31. 16:45

Büntetőfékezéssel akarta megleckéztetni a másik autóst egy győri sofőr. Az ügyészség azt kéri, hogy a bíróság tiltsa el a vezetéstől. 

Képernyőkép-2023-01-31-103626

Az eset tavaly júliusban történt, a 38 éves férfi az esti órákban Győrben úgy érezte, túl lassan megy az előtte haladó autós. Ezért a másik sávban mellé hajtott, és gesztikulálva jelezte ezt a másik sofőrnek. 

A másik autós - a 37 éves sértett - sem reagált jól a helyzetre, a kisgyermeke autóban tartott játékpisztolyát mutatta fel. 

A vádlott ettől még ingerültebb lett, megelőzte a sértettet, elé hajtott, majd a vészvillogót használva vészfékezett, ezzel kényszerítette megállásra a sértettet, miközben a mögöttük haladó jármű is csak a forgalomtól elzárt területen keresztülhajtva tudta kikerüli az előtte megálló autókat" 

- derül ki az ügyészség összefoglalójából

A vádlott kiszállt autójából, de a játékpisztolyos autós kikerülte, és elhajtott a helyszínről. A vádlott ment utána - egészen a rendőr-főkapitányság épületéig üldözte a sértetett. A felek kölcsönös fenyegetőzésének az épületből kijövő rendőrök vetettek véget. 

A sértett által vezetett járműben utazott várandós felesége is, a hirtelen fékezésre a járműben lévő tárgyak a földre estek, de ütközés, személyi sérülés nem történt. A szóváltás miatt a rendőrség szabálysértési eljárást kezdeményezett, míg a vádlott ellen az ügyészség közúti veszélyeztetés bűntette miatt emelt vádat. A bűncselekmény büntetési tétele három évig terjedő szabadságvesztés, és az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a vádlottat tiltsa el a közúti járművek vezetésétől. Az ügyben a Győri Járásbíróság fog dönteni.