Két Giugiaro rajzolta, íme az új Bizzarrini Giotto

2023.02.02. 14:06

A legendás Bizzarrini visszatéréséről tudtunk, most pedig az is kiderült, hogy a limitált kiadású Giotto már idén megérkezik a közepén egy szívó V12-es motorral. Formáját eközben Giorgetto Giugiaro és fia, Fabrizio jegyzik.

05 ANewChapter-TheBizzarrini‘Giotto’ GiorgettoandFabrizioGiugiar

A Bizzarrini feltámadása mögött a kuvaiti Rezam Mohamed Al Roumi cége, a Pegasus Brands van. A befektető úgy tűnik, érti is a márka történelmét, hiszen most minden jel szerint Lamborghini motorral, valamint a Giugiaro-család formatervével készít új modellt.

Ez lesz a Giotto. Egy középmotoros szupersportautó, melyet az alapító Giotto Bizzarriniről neveztek el, és jelenleg csak rajz formájában tudunk megmutatni.

A Bizzarrini tavaly óta gyártja az 5300 GT Corsa Revival nevű reprodukciókat is, míg az új modell szénszálas karrosszériája pont a klasszikusok újragondolásáról szól majd. Az 5300GT háromszögletű B-oszlopai és elnyújtott hátsó üvegfelülete mind visszatérnek, míg a V12 klasszikus középmotoros elrendezésben az utasok mögé kerül.

Prominens oldalsó légbeömlők, agresszív, talán kissé a Ferrarikra hajazó orr LED fényszórókkal, Bizzarrini logó a megfelelő helyeken. Eközben az autó egy kompozit vázra épül tükrök helyett külső kamerákkal, célkeresztjében az Apollo és a Pininfarina hasonló termékeivel. A motor egy turbók nélküli V12, és mivel ilyet most a Lamborghini és a Ferrari gyárt, a Bizzarrini történelmére utalva előbbi 6,5 literes tizenkéthengerese lesz a helyes megfejtés.

Az eredeti 3,5 literes, 60 fokos hengerszögű Lamborghini V12-t ugyanis Giotto Bizzarrini találta ki, közvetlenül a Ferrarinál töltött évei és a Società Autostar megalapítása után.

Örül hát az idősebb és fiatalabb Giugiaro, vidámak a kuvaiti befektetők, a Bizzarrini pedig azzal folytatja, hogy legyárt 24 darab 5300 GT Corsa Revivalt, miközben a Giotto tesztelését is beindítja 2024-ben. A folytatásban további klasszikus Bizzarrinik gyártása is várható, hiszen a piac éppen imádja az ilyen régi-új játékszereket.