Új designt kapnak a New York-i járőrautók?

2023.02.05. 14:56

Számos sorozatnak és mozifilmnek köszönhetően kétségkívül a világ legismertebb rendőrautói a New York-i Rendőrség (NYPD) járőrautói. A napjainkban használt, fehér alapon kék csíkos festést 25 éve, 1998-ban vezették be az amerikai nagyvárosban. Mivel ez a dekoráció az NYPD szerint már elöregedett, elérkezettnek látták az időt, hogy új dizájnt vezessenek be.

Amint a mellékelt fotókon is látható, teljesen elhagyták  a régebbit festést  ennél az új Ford Explorer járőrkocsinál. Az első darab zöld-kék csíkokat kapott, és az eddig ferde NYPD feliratot itt már egyenesen ragasztották fel a járőrkocsi oldalára. A zöld szín egyébként az NYPD zászlójára és a hatvanas évek végéig használt járőrkocsik dizájnjára utal.

De nemcsak a külcsín, de az autók belseje is változni fog. Az új rendőrkocsik teljesen új, továbbfejlesztett infotainment rendszert, 360 fokos kamerarendszert, valamint a rendőri munkát kényelmesebbé és egyszerűbbé tevő belső elrendezést kapnak majd. Az új autókon lesz egy QR kód is, amely az NYPD honlapjára irányítja a leolvasó eszközt.

Ahogy az lenni szokott manapság, a lakosok vegyesen fogadták az új járőrautók megjelenését. Mielőtt azonban elharapóztak volna az indulatok, az NYPD szóvivője, Keechant Sewell próbálta megnyugtatni a kedélyeket. Nyilatkozata szerint az új megjelenés még nincs kőbe vésve, egyelőre csak amolyan útkeresés zajlik, és máris vannak olyan pontok, amelyeket biztosan meg fognak változtatni.

Sewell elmondta azt is, hogy a most bemutatott Ford Explorer járőrautót több rendőrőrs is megkapja tesztelésre, és csak ezután döntenek a végleges megoldásokról és a kinézetről is. A tervek szerint a jövő évi első beszerzés 2024 januárjában lesz, ez körülbelül 50-60 járőrautót jelent, amelyek már az új designnal érkeznek.

via: CBS New York