22 millió Mercedes, egyetlen gyárból

2023.02.09. 16:11

A Mercedes sindelfingeni gyára nem tegnap kezdte a termelést, 1915 óta üzemel. Most egy újabb mérföldkőhöz érkeztek: a németországi üzemben elkészült a 22 milliomodik autó. Mivel itt gyártják a márka legnagyobb gonddal készült, felsőkategóriás típusait egészen 1946 óta, egy ennek megfelelő autóval ünnepelnek.

A sindelfingeni gyártósorról egy Mercedes EQS 580 gördült le a jeles apropóból, amivel vélhetően a márka villanyautók iránti elköteleződését szeretnék szimbolizálni. Kihagyott ziccer lett volna, ha az ünnepség idejére nem szereznek egy régi, szintén itt készült Mercit, ezért vittek egy ilyet is, biztos, ami biztos.

Az egyedi pirosban készült EQS mellé egy 99 éve gyártott, Mercedes 15/70/100 hp került pár fotó erejéig. A csodálatos, nyitott, öreg Merci és az új EQS kettőse nagyon látványosan bemutatja, hogy mennyit fejlődött közel 100 év alatt a márka és az egész autóipar is.

A 35 ezer embert foglalkoztató sindelfingeni komplexumban egyébként az EQS-en kívül valóban csak a vaskosabb pénztárcájú ügyfeleknek készülő típusokat gyártják. Itt készül többek között, az S osztály, a GLS vagy épp az AMG GT 4 door.

Forrás: Mercedes-Benz