Hány autót tud feltörni egy 17 éves fiatal egy éjszaka alatt Csepelen?

2023.02.09. 13:40

A Fővárosi Főügyészség egy különösen pofátlan, tavalyi ügy részleteiről adott ki közleményt: két fiatal ugyanabba a csepeli műhelybe tört be, méghozzá egymás után több alkalommal is. Minél több értéket igyekeztek elhozni a műhelyből: bontásra váró autók akkumulátorait, katalizátorokat, kisgépeket.

Forrás: Fővárosi Főügyészség
Forrás: Fővárosi Főügyészség

Összesen háromszor törtek be ugyanoda, sőt még ott helyben autót is loptak, amivel könnyebben tudták mozgatni a lopott tárgyakat. Az első autó lerobbant alattuk, így miután kipakolták belőle a zsákmányt, az autót végül sorsára hagyták.

A második lopás után is egy lopott autóval akartak távozni, de pechjükre az is elromlott menet közben. Helyben improvizálva elkötöttek egy másik autót, amivel egészen Dunaharasztiig jutottak, ott azonban lecsúsztak az útról és nekiütköztek egy kerítésnek. Azt az autót is hátrahagyták. A három betöréssel összesen nagyjából egymillió forint kárt okoztak.

Az egyik, akkor 17 éves elkövetőnek ez sem volt elég: az esetek után pár nappal egyetlen éjszaka leforgása alatt összesen 19 autót tört fel, hogy azokból újabb értékeket vigyen magával. A tettest letartóztatták és javítóintézetbe küldték, ahonnan azonban megszökött. A fiatalt végül újra elkapták és letöltendő börtönbüntetésre ítélték a fiatalkorúak börtönében. Az első három esetben vele tevékenykedő tettestársát egyelőre nem fogták el.

Forrás: Ügyészség.hu