Verseny, aztán pedig csatt az M0-son

2023.02.10. 15:52

Unásig ismételt téma, hogy a közút nem versenypálya, de úgy tűnik, hogy ezt sokan a mai napig nehezen tudják feldolgozni. Nyilván mindenki óriási pilóta és az autója is rettentő király, de nem csak ezeken a – sokszor csak vélt – kvalitásokon múlik az, hogy hogyan végződik egy felelőtlen közúti kakaskodás.

Forrás: Magyar Közút
Forrás: Magyar Közút

Most a Magyar Közút töltött fel az Insta-oldalára egy videót, ami pontosan azért tanulságos, mert bizonyítja, hogy mennyire közel lehet egy baleset. Ebben az esetben az történt, hogy valaki, látszólag normális tempóban szándékozott kisorolni a külső sávból a belsőbe az M0-son, de a belsőben érkezett két autó, durván nagy tempóval.

A két belsőben érkező vélhetően versenyezhetett, az eléjük kiérkező autó miatt viszont fékezniük kellett, ami nem sikerült elég jól, mert végül összeütköztek. Az eset annyiban szerencsés, hogy az anyagi káron kívül nagyobb baj nem történt.

Az is tanulságos momentum, hogy szabályos közlekedés ide vagy oda, sávváltás előtt mindig érdemes extrán körültekintőnek lenni a manőver előtt, hiszen ilyenkor a belsőben még a szabályos tempóval érkezők is jóval gyorsabban jönnek, mint bárki, aki a kamionok között halad a külsőben. Ha pedig valaki ráadásul a megengedettnél gyorsabban érkezik, könnyen kialakulhat egy ennél szerencsétlenebb kimenetelű, ráfutásos baleset.

Forrás: Magyar Közút