Útfelújítás helyett most zenélő út épül Nógrádban!

2023.02.12. 10:17 Módosítva: 2023.02.12. 10:36

Magyarországon már két zenélő útszakasz is van, amivel a világ élvonalába tartozunk. Bár az ilyen jellegű fejlesztések hasznossága sokak szerint megkérdőjelezhető, illetve általában a zenélő utak közelében lakók sem repdesnek az örömtől egy ilyen építkezés hallatán, most mégis megépülhet a harmadik ilyen út Magyarországon. A zenélő utak támogatói szerint az ilyen útszakaszok javítják a közlekedésbiztonságot, illetve kultúrális felüdülést is biztosítanak az arra járónak.

Magyarország második zenélő útszakasza a 37-es főúton, Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében
Magyarország második zenélő útszakasza a 37-es főúton, Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében

Kelet-Nógrádban épülhet meg Magyarország harmadik zenélő útja – mondta Becsó Zsolt, Nógrád vármegyei országgyűlési képviselő a NOOL helyi hírportálnak. Az útszakaszt a tervek szerint a 21-es úton, valahol Jobbágyi és Salgótarján között alakítják ki, de a pontos helyszínről még nem született döntés.

Vármegye képviselője kiemelte továbbá, hogy közös döntés alapján az útszakasz az Ismerős Arcok együttes Nélküled című slágerének egy részletét fogja lejátszani. Becsó szerint ez az út hozzájárul a nemzettudat erősítéséhet, illetve szerinte már emiatt is sokan látogathatnak majd hazánkba, és így Nógrád vármegye székhelye felé tartva megismerhetik a magyar kultúra egy fontos szeletét.

Mivel a zenélő utak világszintű élvonalába tartozunk, kráterdallamkeresést indítunk! Neked melyik a kedvenc útfelületek által játszott dallamod? Heavy metal vagy éppen kalotaszegi legényes? Írd meg kommentben!

Via: Sokszínű vidék - 24.hu