Szétrebbentek a gyalogosok a menekülő BMW elől

2023.02.16. 10:59

Csaknem két évi nyomozás után a Rendőrség most adta át az Ügyészségnek egy hajmeresztő autós üldözés aktáit. 2021 februárjában a rendőrök a XV. kerületi Pozsony utcán akartak egy parkoló BMW-t ellenőrizni, a sofőr azonban együttműködés helyett a gázra lépett, és ezzel kezdetét vette a hajsza.

A rendőrök három kerületen át maradtak a nyomában, végül a XIII. kerületen átrongyolva Újpesten ért véget a hajsza. A sofőr közben figyelmen kívül hagyott több piros lámpát, és ami a felvételen igazán félelmetes, még a járdára is felhajtott, a gyalogosoknak úgy kellett szétrebbennie előtte. Csak képzeld el: szombat késő délután baktatsz haza, éppen telefonon vallod meg, hogy mit felejtettél el venni a boltban, erre megjelenik veled szemben egy pár  feléd törtető vese.

A benzinszagú őrjöngésnek egy szűk újpesti utca vetett véget. A 26 éves K. Benjámin egy szemből érkező másik jármű miatt nem tudott tovább menni. Oldalról a parkoló autók, hátulról az üldöző rendőrök zárták el az útját. Erről ugyan már nem szól a rendőrségi sajtóközlemény, de ha jól kockáztam ki a térfigyelő kamera utolsó pillanatait, akkor a sofőr még ezen a ponton sem adta fel. A közvetlenül mögötte érkező rendőrautóból kirobbanó biztos úrnak egy ippont érő dobással kellett őt a földre vinnie.

A menekülő autós a kihallgatás során beismerő vallomást tett, de indokait nem részletezte. Az azonban a vizsgálat során kiderült, hogy mindezt kábítószer hatása alatt hozta össze, ezért a közúti veszélyeztetés mellett még ezzel is el kell majd számolnia a bíróságon.