Nyomkövetővel menekült a balfék Audis - elkapták

2023.02.22. 09:06 Módosítva: 2023.02.22. 13:23

Az egész azzal kezdődött, hogy a fehér Audi jobbra bevágódott a kereszteződésbe a középső, egyébként nem kanyarodó sávból, a piros lámpán keresztül. A sofőr pechére ezt éppen egy civilnek álcázott rendőrautó mellett tette, akik az esetet látva azonnal felkapcsolták a kéket, és utána eredtek. A fény- és hangjelzés ellenére azonban a férfi nem állt meg, így kezdetét vette a szombathelyi hajsza.

A 33 éves sofőr a beszámolók szerint 7-8 perc randalírozás után fellélegezhetett, a rendőrök ugyanis felhagytak a követéssel. Ez idő alatt egészen biztosan áthajtott 9 piros lámpán, 10 alkalommal átlépett a záróvonalon, a közlekedés más résztvevőit pedig veszélyeztette.

A férfi nem örülhetett sokáig a szabadságnak. A rendőrök rövid időn belül megtalálták a járművet, és felkutatták annak korábbi vezetőjét. Mint kiderült, azért dönthetett a kétségbeesett menekülés mellett, mert már kilógott neki a lóláb. Jogosítvánnyal nem rendelkezett, a közúti járművezetéstől el volt tiltva, valamint több rendőrkapitányság is éppen folytat ellene büntetőeljárást közlekedési és egyéb bűncselekmények elkövetése miatt. A sofőr ráadásul éppen úgynevezett reintegrációs őrizetben volt, azaz nyomkövető volt a lábán. Így a rendőrök a kihallgatás után egyenesen a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézetbe szállították.