Így néz ki egy mopedautó, ha furgon rohan bele hátulról

2023.02.24. 11:48

Egy tanulságos közúti balesethez riasztották a rendőröket a napokban: Veszprémvarsány és Ravazd között ütközött össze egy Opel és egy mopedautó. Az Opelt vezető fiatal sofőr utolérte a mopedautót, időben lelassítani és kitérni már nem tudott. A vétkes sofőr autója a szántóföldön kötött ki a mopedautó pedig csúnyán összetört.

Forrás: Police.hu
Forrás: Police.hu

A balesetben a mopedautót vezető 71 éves sofőr megsérült, őt kórházba szállították. A balesetet a rendőrség közleménye szerint az okozta, hogy a hátulról érkező sofőr nem tartott kellő követési távolságot, de még vizsgálják az esetet.

Forrás: Police.hu
Forrás: Police.hu

Ami a képek alapján rendkívül tanulságos, hogy a mopedautó milyen rondán összetört. A hátulja gyakorlatilag eltűnt, de még a tető is megroppant. Ez jelenthetné azt is, hogy óriási volt az ütközés ereje, de valószínűleg ez nem így volt, amennyiben a balesetet tényleg a követési távolság hiánya okozta.

Forrás: Police.hu
Forrás: Police.hu

Ugyanis, ha abból indulunk ki, hogy egy ilyen mopedautó hivatalosan még a városi tempót se tudja tartani, mögötte pedig türelmetlenül közel haladt a másik autó, a sebességkülönbség nem valószínű, hogy hatalmas volt a balesetnél. Magyarul egy relatíve kis intenzitású ütközés is szinte teljesen megsemmisít egy ilyen gyöszt, ami felveti azt a kérdést, hogy a magas kockázat ellenére is megéri-e ilyen mopedautókat a forgalomban használni.

Forrás: Police.hu