Részeg férfi nézte tekebábunak a parkoló autókat Újpalotán

2023.02.26. 10:09

Február 25-én éjjel hatalmas zajra ébredtek az Erdőkerülő utcai lakótelep lakói. Egy Opel ittas vezetője szántotta végig az ott parkolók autókat. A szemtanúk szerint olyan részeg volt az Astra sofőrje, hogy megszólalni is alig tudott.

A baleset-info.hu munkatársai megkeresték a BRFK Sajtóosztályát és az alábbi részleteket tudták meg.

„Kérdésére tájékoztatjuk, hogy 2023. február 25-én éjjel fél 2 körül a XV. kerület Erdőkerülő utca 2-8 szám előtti parkolóban egy járművezető a közlekedése során 14 parkoló kocsinak ütközött. A balesetben nem sérült meg senki, a járművezetőt a rendőrök megérkezéséig a helyszínen a járókelők tartották vissza.

Az egyenruhások alkoholszondát alkalmaztak a 45 éves sofőrrel szemben, ami pozitív értéket jelzett, ezért őt előállították a XV. Kerületi Rendőrkapitányságra. Az intézkedés során kiderült, hogy az autó a baleset időpontjában ki volt vonva a forgalomból. Vele szemben a Budapesti Rendőr-főkapitányság XV. Kerületi Rendőrkapitánysága járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének gyanúja miatt büntetőeljárás megindítását kezdeményezi.”

A képek tanúsága szerint elég csúnya pusztítást végzett, némelyik autóban jelentős kárt okozott, többet egymásnak is tolt.

A helyzetet tovább bonyolítja, hogy mivel az autó a forgalomból ideiglenesen ki volt vonva, így érvényes kötelezőbiztosítással sem rendelkezett.

Forrás: baleset-info.hu