Most az egész Használtautó.hu-t megveheted

2023.02.28. 06:05

Az Adevinta csoport 2022-es üzleti évének beszámolójából derül ki, hogy az óriás cégcsoport megválik a magyarországi érdekeltségeitől.  “Ez azt jelenti, hogy a Jófogás és a Használtautó.hu apróhirdetési oldalak, valamint az Autónavigátor.hu online autós magazin hamarosan új tulajdonoshoz kerülnek.” - írja a Forbes.

A cégcsoport közleménye szerint csak a magyar érdekeltségeket értékesítik, ugyanakkor a tavalyi évben már adtak el ausztrál és dél-afrikai üzletrészeket.

Az Adevinta legnagyobb oldalai, az eBay Kleinanzeigen, a nálunk is jól ismert Mobile.de és más olasz, spanyol vagy francia árukereső szolgáltatások továbbra is a tulajdonukban maradnak. Ez egybecseng a cégcsoport 2021-ben megfogalmazott stratégiájával. Két évvel ezelőtt ugyanis arra jutottak, hogy végső soron arra az öt európai országra koncentrálnak, ahol kellően erős pozícióban vannak ahhoz, hogy növekedést érjenek el.

“A cégcsoport kiaknázatlan potenciált lát a magyar piacon, de nem feltétlenül magát tartja annak a hosszú távú tulajdonosnak, amelyik támogatni tudja a platformokban rejlő lehetőségek kibontakoztatását, így a teljes magyarországi üzletágát eladja.” - írják.