Happy Mealhez is járhatna a Defenderré alakított mini-Honda

2023.03.03. 11:40

Itthon kevéssé népszerű és elég ritkásan ismert kategória a kei caroké, hiszen ezen a környéken nincs igazán értelmük. A leginkább japánban jellemző, picike alapterületű, 660 köbcentis motorral szerelt, aranyos gyöszök furcsák lehetnek az európai szemnek, de arrafelé milliós számban fordulnak elő.

A kei carok történetéről és mibenlétéről itt írtunk részletesen:

Mivel igen népszerű kategóriáról van szó, a japán mentalitástól pedig nem idegen a tuning, adja magát, hogy ezeket a miniautókat is átfaragják sokszor. Most itt egy ilyen darab: egy Honda N-Van, amit egy mellbevágó készlettel Land Rover Defenderré alakítottak. Na jó, inkább csak megpróbálták, mert a 3,4 méter hosszú Honda arányai nem sokban hasonlítanak a gigantikus terepjáróéra.

Ha már az arányokkal esélytelen játszani, rámentek a stílusjegyekre: a lámpák, a lökhárítók és a díszrács is az új Defendert idézik. A fekete-fehér fényezés és a fehér lemezfelnik pedig a teherautó kivitelű Land Roverhez teszik hasonlóvá a kis Hondát. Sőt, hogy teljes legyen az összkép, még meg is emelték egy kicsit az N-Vant.

Az átalakítást a japán ESB Style készítette, a végterméket pedig Dafundernek nevezték el. Az átalakításhoz szükséges elemeket külön is meg lehet venni, párszáz dollárt kérnek el értük. Például az első lökhárítóért 519 dollárt, vagyis 185 ezer forintot, míg a 14 colos lemezfelnikért 415 dollár, azaz körülbelül 147 ezer forintot kérnek. A teljes szett, amihez járnak üléshuzatok is, nagyjából 2 ezer dollárba, azaz 710 ezer forintba kerül.

Forrás: ESB Style