Nagyon sok pénzt akar keresni a Porsche

2023.03.17. 06:29

Kifejezetten jó évet zárt a Porsche tavaly. Mind eladások, mind nyereség tekintetében új rekordot döntöttek, ennek ellenére a gyártó még ennél is több pénzt akar keresni. Lutz Meschke, a Porsche pénzügyi és informatikai vezetője nemrég arról beszélt, az év második felétől jelentős áremelésre készülnek. Mindezt a márka frissen bejelentett célja, a 20 százalékos nyereség elérése érdekében teszik.

IMG 0351

A Porsche az előző években sem volt ettől messze. 2021 és 2022 között 16-ról 18 százalékra emelték a nyereségüket, melyet a tervek szerint idén lehetőség szerint 19 százalékig tornáznának fel, mielőtt megcéloznák a bűvös húszas számot.

Lutz Meschke azokat is igyekezett megnyugtatni, akik félnek az áremelés eladásokra gyakorolt hatásától. A vezető szerint nincs mitől tartani, hiszen hatalmas a kereslet autóik iránt, meg amúgy is, a Porsche vásárlóközönsége igen jó anyagi helyzetnek örvend.

"A 20 százalékos nyereség tervünkkel még ellenállóbbá és erősebbé tesszük a Porsche brandet, mint valaha. Mindent alaposan megvizsgálunk, a modellfelhozatalunktól elkezdve az árainkon keresztül a kiadásainkig." - tette hozzá Meschke, aki szerint az áremeléseket az ellátási láncok akadozása, a növekvő geopolitikai nyomás és az infláció is indokolja.

Forrás: motorauthority.com