250 méteres gépköltemény dolgozik a Balaton mellett

2023.04.04. 17:11

A hosszú hétvégére elköszönnek a pótlóbuszok a Balaton északi partján, de április 11-től Fehérvár és Füred közötti szakaszra visszatérnek. balaton-vonat-vers2

Március 29-től pályakarbantartást végeztek a Balaton északi partján futó vasútvonalon. Emiatt Balatonkenesétől Balatonfüredig pótlóbuszokra kellett átszállni. A munkálatok szerdán - április 5-én - befejeződnek, így a húsvéti hosszú hétvégén már járnak a vonatok a MÁV tájékoztatója szerint. 

Április 11-től 27-ig viszont jön az újabb etap, abban az időszakban a Szabadbattyántól Alsóörsig tartó szakaszon lesz karbantartás. Emiatt Székesfehárvártól Balatonfüredig kell majd pótlóbuszozni. 

Bevetik a RM 85-750-et

A vasúttársaság részletes összefoglalója szerint a vágányfelújítást kézi munkagépek, közúton és vasúton is használható rakodógépek, kötött pályán közlekedő korszerű vasúti pályaépítő-, karbantartó gépek alkalmazásával végzik el. Az úgynevezett rostaszerelvény munkagépek hossza körülbelül 250 méter.

Munkában a MÁV RM 85-750 típusú ágyazatrostálógépe a vecsési vonalon 2022 nyarán.

A rostálási feladatot a 2021-ben beszerzett nagyteljesítményű RM 85-750 típusú rostagép végzi, amely vízpermet alkalmazásával csökkenti a környezet porterhelését.

A kitermelt ágyazatot a 2021-ben forgalomba helyezett MFS-35 típusú kocsikba rakják és szállítják el vasúton, így nem terhelik a közutakat, ott nem keletkezik zaj- és porterhelés.