Megvan, melyik lesz az utolsó belső égésű motoros Volkswagen

2023.04.04. 14:30

A Volkswagen nagy erőkkel készül a villanyos átállásra, melynek jegyében fokozatosan minden belső égésű motoros modelljüket valamilyen elektromos utód váltja majd. Az egész olyannyira komoly, hogy a német óriás már azt is eldöntötte, melyik lesz utolsó modelljük, amiből még lesz pöfögős kiadás.

volkswagen-t-roc-2022 (1)

A gyártó tervei szerint a Golf és a Tiguan utolsó belső égésű motoros generációja jövőre debütál, melyet 2025-ben a Passat követ, a sort pedig egy évvel később a T-Roc zárja, mint a márka utolsó hagyományos üzemanyaggal működő modellje.

Mivel a Volkswagen 2033-tól már teljesen elektromos felhozatallal készül, valószínűleg a belső égésű motoros T-Roc is eddig lesz kapható. Hogy utána mi következik, egyelőre nem tudjuk biztosan. Bár a gyártó korábban levédette az ID Roc típusnevet, mely a T-Roc elektromos utódjának tűnik, a helyzet nem egyértelmű. "Az ID Roc név levédetése biztonsági lépés volt a jövőre nézve. Nincsenek azonnali terveink egy elektromos T-Roc-ot illetően, de látunk egy hasonló modellt a későbbiekben. A jelenlegi belső égésű motoros T-Roc az egyik legjobban fogyó modellünk, szóval nem akarjuk elengedni ezt a szegmenst." - nyilatkozta egy Volkswagen szóvivő.

Forrás: autocar.co.uk