Ezért ne kapcsold ki a kipörgésgátlót, ha nem vagy gyakorlott sofőr

2023.04.05. 17:16

Egy pályanap remek alkalom arra, hogy valaki próbára tegye mind autója határait, mind saját vezetői tudását, ez azonban nem veszélytelen. Hiába a bukótér és a gumifal, még a legártalmatlanabb szituációban is elég egy rossz mozdulat, vagy - mint esetünkben - egy meggondolatlan gázfröccs, és máris megvan a baj.

ezgif.com-video-to-gif.gif

A legendás Spa-Francorchamps versenypályán járunk, az autók nyugodt tempóban követik egymást az egyik egyenesben. Akad köztük Audi, Volkswagen, Dacia, Alfa Romeo és persze jó pár BMW is. Végül ezek egyike, egy M3-as kerül bajba. A sofőr az egyik kanyarból kifelé túl nagy gázt ad, a nyíl egyenes úton megcsúszik, és a pálya szélén parkoló Audi RS4 biztonsági autónak csapódik.

Szerencsére mind a BMW sofőrje, mind hölgy utasa sérülés nélkül megúszta a balesetet, hiszen gyorsan kiszállnak, és ellenőrzik az Audiban ülőket. Az ő állapotukról nincsenek információik, de mivel az ütközés viszonylag kis sebességnél történt, reméljük, nekik sem esett bajuk.

@mateo_ntl Accident bdg Spa #accident #m3 #rs4 #spafrancorchamps #police #crash #voiture #sports #bdg #automobile #bruleurdegomme #pourtoi #fyp @G3Adrien @Kev4K 🥷🏽 ♬ son original - Mateo

A balesetben minden bizonnyal közrejátszott, hogy a BMW-ben láthatóan kikapcsolták a kipörgésgátlót, de maga a pálya is kissé nyirkosnak, nedvesnek tűnik. Hogy az RS4 biztonsági autó miért állt a fehér vonal mellett, nem tudjuk.

Forrás: carbuzz.com