Kiszivárgott képeken az új Mini Cooper S

2023.04.05. 06:07

Érdekes képek láttak napvilágot, amiken a még hivatalosan be sem mutatott, következő Mini Coopert vehetjük szemügyre. A harmadik generáció utódjáról eddig csak álcázott, illetve fura szögből készült fotók keringtek, most azonban teljes egészében megtekinthető az újdonság.

Az új, Mini Cooper S külseje tulajdonképpen nem hoz semmi világmegváltó újdonságot: modernebbre és egyszerűbbre szabták, miközben megtartották az olyan, klasszikusan a márkára jellemző elemeket, amikről könnyen felismerhető minden típusuk. Ilyenek például a nagy, kerek fényszórók, amikbe ezúttal két vízszintes csík került.

A sokat egyszerűsödő forma egyébként az előzetes képek alapján jellegtelenebbnek tűnik, mint az eddigi Miniké. Ez főleg azért érdekes, mivel a képek alapján ez a modell már egy sportosabb modell, vagyis egy Cooper S. Mindenesetre érdemes megvárni a hivatalos bemutatót is, hiszen az is lehet, hogy ezek most épp előnytelenül sikerült képek.

A fotókhoz egyelőre nem tartozik semmilyen kísérő információ. Mivel a jelenleg is futó, harmadik generációs Mini már 2014 óta a piacon van, az új modell érkezésében nincs semmi meglepő. Az eddigi információk alapján az új Mini 2024-ben érkezhet és a Mini azt mondja, hogy ez lesz az utolsó olyan modell változat, amiből még gyártanak majd belőle belsőégésű motoros változatokat is.

Forrás: Auto Express