Mi lesz veled Hungaroring?

2023.04.12. 06:16

“A kormány elkötelezett a Formula 1 Magyar Nagydíj hosszú távú megrendezése mellett, így támogatja a Hungaroring fejlesztéseit, biztosítva ezzel a világbajnoki futam magyarországi állomását érintő szerződés meghosszabbítását 2032-ig.” - írja a Sportért Felelős Államtitkárság.

A jelenlegi tervek szerint a felújítási munkálatokkal 2026-ig bezárólag elkészülnek. A tét nem kicsi: Magyarországnak jelenleg érvényes szerződése van, ami 2026-ban jár le. A hosszabbításnak pedig az a feltétele, hogy a paddockban található főépület, a mögötte elhelyezkedő depo, a célegyenesben lévő fedett lelátó és a főbejárati port újjá varázsolása befejeződjön.

A munkálatokkal egyidejűleg azt is megvizsgálják, hogy milyen szintű átalakítást kívánna meg, egyáltalán lehetséges-e, hogy a Forma-1 mellett a MotoGP futamok lebonyolítására is alkalmassá tegyék a pályát. Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója ugyan még óvatosan fogalmazott, és többször elmondta, hogy egyelőre csak a lehetőség vizsgálatáról van szó.