A Renault is beszállhat az árháborúba

2023.04.18. 06:10

A francia autógyártó is érzi, hogy fel kell venniük a versenyt a Tesla már-már mondhatni sorozatos árcsökkentésével.

DSCF3982
Fotó: Bazsó Gábor / Totalcar

A Renault világszerte felülvizsgálja elektromos autóinak árait, hogy versenyképes maradjon a Tesla árcsökkentési hulláma után – mondta a francia autógyártó vezetője hétfőn.

A Tesla idén már többször is csökkentette autóinak árait, legutóbb például április közepén lett a Tesla Model 3 alapára19 millió forintról 17,8 millió forint.

„Országról országra, piacról piacra elemezzük, hogy milyen szintű versenyképességre van szükségünk ahhoz, hogy játékban maradjunk" – mondta Fabrice Cambolive, a Renault vezérigazgatója hétfőn újságíróknak. Szerinte a Tesla árcsökkentése ébresztő volt a vetélytársak számára.

A Renault eladásai 9 százalékkal nőttek az idei első negyedévében, ami azt mutatja, hogy a legjövedelmezőbb modellekre összpontosító szerkezetátalakítási stratégia négy év csökkenő bevétel után kezd kifizetődni.

A Tesla múlt heti árcsökkentése után a Tesla Model 3 Franciaországban 41 990 eurótól indul, míg a Megane E 42 000 euróba kerül.

A Megane E-ből az első negyedévben 3570 darabot adtak el Franciaországban,  Model 3-ból pedig 3158-at, viszont a Model Y-ból jóval többet, 9364 darabot értékesítettek.

A Renault világszerte 354 545 járművet értékesítettek az év első három hónapjában.

via Reuters