Ötmilliárd forint egy rendszámért? Dubajban ez is belefér

2023.04.18. 16:40

A dubaji elitnek egy ideje már nemcsak az jelenti a státuszt, hogy milyen limitált szériás autójuk, vagy mekkora házuk van, hanem az is, hogy mennyiért vásároltak rendszámot. Az utóbbira most valaki rekordmértékű pénzt fordított.

rendszamp7.png

15 millió dollár. Ez jelenleg átszámolva barátok között is ötmilliárd forintnak felel meg. És mire elég ennyi pénz? Sok dologra, de valaki mindezt egy rendszámra költötte Dubajban, ezzel pedig egy 2008-as rekordot döntött meg. 

A közhiedelem szerint Dubajban minél alacsonyabb számú egy rendszám, annál magasabb valakinek a társadalmi státusza. Egyesek azt állítják, hogy ezek a rendszámok olyan előnyökkel járnak, mint az elnézőbb rendőrségi bánásmód, és hozzáférést ad Dubaj legexkluzívabb helyszíneihez. Emiatt pedig az árveréseken az ilyen rendszámokért súlyos milliókat, milliárdokat is képesek megadni. Mi sem mutatja ezt jobban, hogy tavaly már fel kellett tennünk a kérdést:

Ez viszont még így is távol van egy 2008-as rendszám-vásárlástól, amikor valaki az #1-es számú rendszámért 14,3 millió dollárt fizetett. Idén április 8-án ezt a rekordot döntötte meg egy dubaji, aki 15 millió dollárért (55 millió dirham) vásárolta meg a P7-es rendszámot. És milyen autóra került a rekorder rendszám? Egy Tesla Model X Plaid-re.

Érdemes azonban megjegyezni, hogy az árverésből származó bevételt az Egymilliárd Étkezés nevű kampánynak adományozzák, amely a régió szegényeinek élelmezését igyekszik megoldani, szóval a dolognak van jó oldala is.