Összedőlt egy parkolóház, emberek rekedhettek a romok alatt

2023.04.19. 14:39

New York egy forgalmas részén összeomlott egy parkolóház, adta hírül a CBS News. Az eset a pénzügyi negyedben, az Ann Streeten történt, a Nassau Street közelében, Manhattanben. A parkolóház használatban volt, így tele volt autókkal, de egyelőre úgy tűnik, hogy nem voltak sokan az épületben.

Forrás: Brendan Mcdermid / Reuters
Forrás: Brendan Mcdermid / Reuters

Az előzetes információk szerint legalább egy ember életét vesztette a tragédiában, és legalább öten megsérültek. A sérülteket kórházba szállították, négyen könnyebb sérüléseket szenvedtek, egyikük pedig visszautasította az ellátást. A számok azonban nem véglegesek, ugyanis még mindig többen lehetnek a romok alatt.

Az épületnek először leszakadt a második emelete, ami az elsőre zuhant. A parkolóház külső szerkezete még egyben van, de már látszanak rajta sérülések. Egyelőre igyekeznek átfésülni az épületet, olyan emberek után kutatva, akik esetleg még bent rekedhettek.

Forrás: New York Post
Forrás: New York Post

A munkát nagyban nehezíti, hogy Manhattan nem épp szellős felépítésű városrész: a környező épületek is veszélyben lehetnek, ezért a hatóságok arra kérték a környező épületekben lévőket, hogy ideiglenesen inkább kerüljenek minél távolabb a kockázati zónától.

A baleset okaira egyelőre még nem derült fény.

Forrás: CBS News / New York Post