800 lóerővel ünneplik a Mustang 59. szülinapját

2023.04.19. 18:06

A Saleen a Mustang 59. szülinapja alkalmából előrukkolt nem egy, hanem három különböző erősségű tuninggal az újgenerációs modellekhez.

saleenmustang.png

59 éves lett a Ford Mustang, aminek alkalmából a Saleen bemutatta, hogy mik a tervei legújabb hetedik generációs modellel. Várhatóan nem egy, hanem három fajta Saleen Mustang közül lehet majd válogatni.

A cég egy render-fotót osztott meg az autóról, amelyen a Ford Dark Horse kiadásával hasonlíthatják össze. Első blikkre az auró orrán történt a legszembetűnőbb változás, ami hosszabb és íveltebb, mint a gyári Mustangé, valamint a Dark Horsehoz képest egy sokkal áramvonalasabb szárnyat kapott hátulra. Emellett picit bőkezűbbek voltak a króm elemekkel is, ez leginkább a hátsú diffúzoron látszik.

A leggyengébb Saleen Mustang a White Label nevet kapta, ami minimum 500 lóerős lesz. Ez a szám megegyezik a Ford által készülő Dark Horse teljesítményével is. A következő modell a Yellow Label, ami 750 lóerőről indul, a sort pedig a Black Label zárja, amire azt ígérik, hogy több mint 800 lóerős lesz.

Mindhárom kiadás a legújabb Racecraft felfüggesztéssel, erősebb fékekkel, valamint egyedi belsővel lesz ellátva.

A Saleen Mustangok árát, valamint, hogy mikortól lesznek kaphatóak, nem árulták el, de valószínűleg a Mustang megjelenése után nem sokkal már piacra dobják őket.