Guszta lett az új Nissan Pathfinder

2023.04.20. 08:52

Bemutatták a Sanghaji Autószalonon az új Nissan Pathfindert, ami bár egyelőre még csak koncepcióautó, már valószínűleg igen közel van a szériaváltozathoz. Az újdonság a Nissan mostani formai elemeit használja, de nem olyan elrugaszkodott módon, mint például az Ariya.

Érdekes, hogy bár az új Pathfinder a kínai piacra készül, a dizájn mégis kellemes az európai szemnek is. Nyilván egy hatalmas SUV-ről van szó, de a koncepcióváltozat arányai rendben vannak és a részleteinél se lóg ki a lóláb. A díszrácsba épített fényszórók és egyéb fényforrások kimondottan jól néznek ki, illetve a hátsó lámpák kialakítása is adja.

A szépen ívelő felületeivel és az ezekhez képest kontrasztos éleivel egy egészen elegáns jelenség a Pathfinder. Nagyon sokat dob az összképen a hosszú géptető és a nagy hátsó túlnyúlás, bár az is igaz, hogy emiatt talán egy kicsit túlzottan emlékeztet a sziluettje egy Range Roverre. Sőt, bizonyos részleteibe azért nem nehéz belelátni a Mercedes GLE és GLS vonalait is.

Miután a dizájnerek összehoztak egy váratlanul remek külsőt, a beltérnél már némileg elfogyott a puskapor. A formákkal tulajdonképpen semmi probléma: egy guszta, minimalista beltérről van szó, ugyanakkor egy koncepcióautótól egy kicsit ötletesebb belsőt várnánk. Bár pontosan méreteket nem közöltek, az szinte biztos, hogy tágas autóról van szó, hiszen hétszemélyes változat is készül majd belőle.

A hajtáslánccal kapcsolatban pontos adatokat még nem közöltek, de az eddigi információk alapján a kétliteres, turbós benzinmotor és az automataváltó kombója biztos pontnak tűnik. Tisztán elektromos és hibrid változatokról még nem volt szó.

Bár koncepcióautóról van szó, az már így is kiderült, hogy a szériaérett változatot a Nissan-Dongfeng gyártja majd. Az azonban még nem tisztázott, hogy melyik platformra épül az új Pathfinder és még arról sem volt szó, hogy a kimondottan Kínának szánt modell megjelenhet-e később más piacokon is.

Forrás: Nissan