2023.04.21. 17:30

A Honda is mutatott pár újdonságot a Sanghaji Autószalonon, mindjárt hármat is. Egyelőre nem végleges autókról van szó, de ezek közül kettő annyira közel van a szériagyártáshoz, hogy már számolni lehet az érkezésükkel. Az azonban sokaknak szomorú körülmény lehet, hogy az új modellek egyelőre csak Kínának készülnek.

A Honda a Kínának szóló villanyautóit az e:N név alá csatornázza be, ebbe a termékvonalba illeszkednek be az új modellek is. Jelenleg Kínában már megvásárolható a Honda e:NP1 és e:NS1, amiket a Dongfeng és a GAC gyárt. Most ennek a két modellnek a közvetlen utódjait mutatta be a Honda.

Az e:NS2 és e:NP2 közeli rokonok, amik az elődökre kevésbé, egymásra azonban eléggé hasonlítanak. Mindkét modell emelt hasmagasságú, de még így is sokkal inkább emlékeztetnek egy Civic-re vagy Accordra, mint egy hobbiterepjáróra.

Egyébként mindkét újdonság jól mutat a letisztult, egyszerű formavilágával és a remek lámpáikkal, de azt érdemes szem előtt tartani, hogy ezek még koncepcióautók, ezért a végleges változatok külseje kicsit eltérhet. A műszaki tartalomról nem árult el pontos adatokat a Honda.

A harmadik típus az e:N SUV Concept, ami kevésbé tűnik szériaérettnek, mint a másik két autó. Erről a modellről egyelőre semmi konkrétumot nem mondtak, az egyedüli ismert információ, hogy az e:N SUV valamivel később, az e:NS2 és az e:NP2 utáni hullámban érkezik majd.

Az e:NS2 és e:NP2 várhatóan már 2024 elejétől elérhető lesz, az e:N SUV-ről viszont még nem tudni, hogy mikor és milyen végleges formában érkezik majd. Ezek kimondottan Kínának szánt modellek, ezért azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a világ más területein tervezik-e forgalmazni őket.

Forrás: Honda