Mustang Raptor? – Kihívója akadhat a 911 Dakarnak

2023.04.24. 06:18

Be kell látni, lassan mindenből terepjáró lesz. Először ott voltak az SUV-k, de most már a sportautóinkat is terepre tervezik? Jó ez nekünk? Amíg ilyesmi hírek jönnek, valószínűleg igen. A Car and Driver információi szerint 2026-ban érkezik majd a Ford Mustang Raptor és Raptor R, ami egy a Porsche 911 Dakarra hasonlító koncepció lesz, emelt felfüggesztést és Fox futóművet kap majd, így egy dologra lesz igazán alkalmas. Könnyű terepen valószerűtlenül gyorsan tud majd haladni. Korábban egy április elsejei tréfa során a Ford bejelentette a Mustang Raptort, most azonban úgy tűnik, tényleg komolyan gondolják. 

Ford Mustang Dark Horse - A kép illusztráció - Fotó: Ford
Ford Mustang Dark Horse - A kép illusztráció - Fotó: Ford

A Mustang Raptor hírét a Ford hivatalosan még nem erősítette meg, de mivel a dearborniak az utóbbi időben mindent is raptorosítanak, az elgondolás egyáltalán nem elrugaszkodott. Természetesen, akinek az 500 lóerős szívó V8-as teljesítménye nem lenne elég, az benevezhet majd a Raptor R-re is, amennyiben 700 lóerő feletti teljesítményre és kompresszorsüvítésre vágyik. A csomaghoz elvileg majd is összkerékhajtás jár, de kéziváltóról ne is álmodjunk.

Ford F-150 Raptor R - A kép illusztráció - Fotó: Ford
Ford F-150 Raptor R - A kép illusztráció - Fotó: Ford

A Mustang Raptort és Raptor R-t a Car and Driver újságírói 2026-ra várják, 90 ezer dolláros (kicsit több, mint 30 millió forintos) indulóárért cserébe. Ez ugyan soknak tűnhet, de valójában töredéke a Porsche 911 Dakar és a Lamborghini Huracán Sterrato árának, így valószínűleg bőven akad majd piaca a legbetegebb Mustangnak. 

Forrás: Car and Driver