Ne próbálkozz, mindig a vonat az erősebb!

2023.04.26. 11:18

Nagy baleset történt a közelmúltban a szlovákiai Eperjesen, ahol egy nyergesvontató sofőrje nem megfelelő körültekintéssel próbált meg átkelni a vasúti átkelőben. A felvételen az látszik, hogy az átkelőnél egy autós várakozik, szemből pedig érkezik egy nagypótot vontató kamion.

Forrás: Polícia Slovenskej republiky
Forrás: Polícia Slovenskej republiky

A sofőrt nem zavarta, hogy szemben vélhetően nem véletlenül áll az autó, aminek a sofőrje még megpróbálta figyelmeztetni a kamionost a veszélyre. Ekkor azonban már késő volt, a teherautó ráhajtott a sínekre, a vonat pedig tempósan közeledett: elkaszálta, majd úgy rántotta magával a nehéz kamiont, mintha papírból lenne.

Egy biztonsági kamera vette fel az esetet, aminek a képén az jól látszik, hogy sorompó nem volt ebben az átkelőben, viszont az nem látszik, hogy a fényjelző berendezés működött vagy sem. Az azonban biztos, hogy ha a fényjelzés éppen nem is üzemelt rendesen, akkor a kamionosnak extrán szét kellett volna néznie.

Forrás: Polícia Slovenskej republiky
Forrás: Polícia Slovenskej republiky

Az esetnek van szerencsés pontja is: se a kamion sofőrje, se a jóhiszeműen integető autós, se a vonat vezetője nem sérült meg a balesetben.

Forrás:  Polícia Slovenskej republiky