Májustól ismét lehet BKK bérlettel utazni a Dunán

2023.04.27. 13:25

Pár év kihagyás után ismét menetrendszerinti munkába áll a BKV hajója. A hivatásforgalmú hajózás 2021-ben a járvány miatt, 2022-ben forráshiányra hivatkozva szünetelt.

cms-bkk foto mahart

Május 2-án, kedden újraindul a Budapesti Körjárat a Duna fővárosi szakaszán. A hajók a Vigadó téri állomásról indulnak, megállnak az Akadémia kikötőnél, majd a Margit-sziget budai oldalánál elhaladva a Battyhány teret érintve mennek egészen a Nemzeti Színházig, ahol megfordulva visszatérnek a Vigadó térhez – írta a BKK közleményében.

A hajójárat keddtől vasárnapig, 11:00-tól 19:00-ig kétóránként indul. Az utolsó járat 20:15-re ér vissza a Vigadó térre. Hétfőn a hajóközlekedés szünetel.

Viszont megjegyezték, hogy a Budapesti Körjárat nem közszolgáltatás, a társaság közösségi közlekedési járatain érvényes utazási kedvezmények, például a 14 éven aluliak vagy a 65 évnél idősebbek díjmentessége a hajójáratokon nem vehetők igénybe.

Jegyet a Vigadó téri hajóállomáson, a többi kikötőben pedig a hajón van lehetőség. Szombaton és vasárnap, illetve a Budapest-bérlettel nem rendelkező személyeknek a hajókra megváltható felnőtt napijegy 1500 forintba kerül, hétéves kor alatt az utazás ingyenes. Kutyát és kerékpárt 1000 forintért lehet szállítani. A jegy birtokában az érvényesség napján korlátlan alkalommal nyílik lehetőség az utazásra.