Ereszcsatornába rejtett rendszámmal akarta megúszni a letartóztatást

2023.05.02. 06:12

Letartóztatták a rendőrök azt a hevesi férfit, akit még március 31-én akartak megállítani egy szabálysértés miatt, de egy autós üldözés után sikerült elmenekülnie.

A férfit eredetileg azért akarták megállítani a járőrök, mert nem állt meg egy STOP táblánál, inkább menekülőre fogta. A férfi először a 3-as főúton menekült, majd egy szervízútra kanyarodott, aztán egy bicikliúton folytatta a menekülést. Végül egy búzaföldön visszafordult a 3-as főút irányába, a rendőrök ekkor leállították a járőrautót, gyalogosan kiléptek a főútra, ahol egyikük megállította forgalmat, másikuk pedig az addigra szemből érkező menekülő férfit próbálta megállítani. A férfi azonban ekkor sem állt meg, majdnem elütötte a rendőrt, akinek félre kellett ugrania a nagy sebességgel közeledő autó elől.

Az autó szemléjén készült fénykép
Az autó szemléjén készült fénykép
Fotó: Magyarország Ügyészsége

Kiderült, hogy a férfi többszörösen büntetett előéletű és próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt áll. Autója rendszámát azért szerelte le és rejtette el egy ház ereszcsatornájában, hogy elkerülje az azonosítást.

Forrás: Magyarország Ügyészsége