Vasárnapi útinform - torlódás az M1-es autópályán, baleset a 71-es főúton

2023.05.07. 09:53

Korán reggel már balesetek és torlódások tarkítják az ország útjait.

Fenntartási munkát végeznek az M1-es autópálya határ felé vezető oldalán, a Komárom / Kisbér csomópont előtt. A 81-es és 83-as km között a külső sávot lezárták, emiatt a munkaterület mögött torlódik a forgalom.


Árokba hajtott egy személyautó a 68-as főúton, Böhönye és Segesd között. Az 56-os km-nél a fél útpályát lezárták.

Frontálisan karambolozott két autó a 71-es főúton, Balatongyörök közelében. A 94-es km-nél félpályás korlátozás van érvényben.


Az M1-es autópályán, Győr térségében, a 123-as és 129-es km között a Rába-híd felújítása miatt a Hegyeshalom felé tartó oldalon a külső és a leállósávot lezárták. A forgalom a belső, illetve az ellenkező oldalán belső sávján halad. A Budapest felé tartók a leálló és a külső sávot tudják használni. 

Jelentős forgalomtereléssel járó munka folyik a magyar-szlovák határszakaszon, a 14-es főúton a Vámosszabadi határátkelőhelynél, a Medve-híd szlovákiai oldalán. A munkavégzés miatt a 3,5 tonna össztömeget meghaladó tehergépjárművek nem hajthatnak át a hídon, nekik kijelölt terelőúton, a 13-as főúti monostori határhíd felé kell kerülőt tenni!

Aszfaltozási munkákat végeznek a fővárosban, a XI. kerületi Repülőtéri út Kőérberki út és a MOL benzinkút közötti szakaszán. A kivitelezés ideje alatt félpályás lezárás mellett hétköznap reggel 9.00 óra és 15.00 óra között ill. hétvégén reggel 7.00 és 17.00 óra között csak a közösségi közlekedés (BKK) járatai haladhatnak el a munkaterület mellett. A közúti közlekedés egyéb járművei ebben az időszakban nem tudnak áthajtani, ezért kerülni a Kőérberki út- Egér út- M1/M7-es autópálya közös szakasza útvonal javasolt.

Forrás: utinform.hu