Valamit nagyon rosszul csinálsz, ha a vízirendőrök állítanak meg – szárazföldön

2023.05.17. 16:09

Sokszor panaszkodunk, hogy mennyi rossz állapotú autó rója a magyar utakat, vagy  éppenazokonröhögünk , hogy miként fednek el hibákat a tulajok. De amikor már annyira szarnak az autó állapotára, hogy az már a vízirendőröknek is szemet szúr, akkor ott már baj van.

A Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság Mohácsi Őrsének munkatársai május 10-én az 56-oson olyan félpótkocsis kamiont láttak (épp szárazföldön voltak), amit mindenképpen meg kellett állítaniuk, ugyanis a pótkocsinak hatból négy kereke hiányzott. Emellett olyan helyen közlekedett, ahol neki súlykorlátozás miatt „semminemű legitim keresnivalója nincsen” – írta a rendőrség Facebook-oldalán.

Az pedig már csak hab a tortán, hogy a harmadik tengelyen levő felniken a gumi is gyötrelmes állapotban volt, profilmélységük nagyjából megszűnt létezni.

Viszont innentől átadom a poszt írójának a szót, ugyanis ennél szebben, poetikusabban nem is lehetne ezt leírni:

„Az idült matériahiány szükségszerűen ideiglenes szerkezeti átalakítások bevezetését tette elengedhetetlenné a póton, a lógó tengelyek elhullajtás elleni felfogatását vélhetően valami szupertitkos földalatti kókányolóbázison bájdingolták össze, olyan hibrid technológiájú láncos-kampós-gurtnis rögzítéskavalkádot alkalmazva, amitől bármelyik feketeöves garázssori gerillatákolónak könnybelábadt volna a szeme, nemkülönben az összes szakhatóság ereiben menten megfagyott volna a hidraulikaolaj. ”

A sztori viszont itt nem áll meg. A pótkocsi ugyanis ketté van törve, amit piros rakományrögzítő-hevederrel fogattak össze. A pótkocsi műszakija természetesen már tavaly októberben lejárt.

Ezen csodás performansz eredménye az lett, hogy a jármű forgalmi engedélyét a helyszínen bevonták, rendszámtábláját levetették, a továbbközlekedést megtiltották, a sofőrrel szemben szabálysértési feljelentést tettek.