Újabb ingyenes P+R parkolót nyírnak ki a főváros határában

Így csábít tömegközlekedésre a Budapest Közút

2023.06.16. 10:52

Július 1-től az M4-es metró Etele téri végállomásnál lévő P+R parkolókban fizetni kell. Lesz nappali és éjszakai tarifa. 

Még két hétig lehet ingyen parkolni az M4-es metró Etele téri és Őrmező felőli kijáratánál lévő, összesen 1500 autónak helyet adó P+R parkolókban, ahol többek között a fővárosba nyugati irányból, az M7-es és az M1-es felől érkező autósok parkolhatnak.  

Július 1-jén ugyanis életbe lép a fizetős menetrend. Napközben - reggel 6-tól este 10-ig - 350 forintot kell fizetni, a fennmaradó időszakban pedig óránként 105 forintért lehet parkolni.

Fotó: Csernátony Csaba / Totalcar Fotó: Csernátony Csaba / Totalcar

Ezeket a parkolókat az M4-es metró építésével párhuzamosan hozták létre, a beruházást támogató Európai Unió pedig előírta, hogy öt évig ingyenesen lehessen használni a parkolókat. Ez a határidő jár le. 

Az M4-es metrós parkolóknál júliustól induló éjszaki díjfizetést a többi fővárosi tulajdonú, Budapest Közút által üzemeltetett jelenleg is fizető P+R parkolóban (Köki Terminál P+R; Kőbánya-Kispest P+R, Hűvösvölgy P1 P+R; Örs vezért tere P+R; Pillangó utca P+R; Újpest-Városkapu P+R) is bevezetik.